A rendszer ismertetése

Az ArmourCast anyaga egyedülálló elegye a mészkő, márvány és gipsz porok keveréknek, melyből egészen meglepő térbeli, azaz 3 dimenziós öntvényeket lehet tervezni és készíteni, amelyek látszatra és tapintásra is olyanok, mintha igazából kőből lennének.

Az ArmourCast egy új részlege a folyamatosan bővülő Armourcoat Csoportnak.
Az ArmourCast egy kivételes kő felületű anyag  az öntött termékek körében, meglepő formát és hatást eredményez az alkalmazása. Ezek a kemény és tartós öntvények, melyek üvegszál erősítésű gipsz (GRG) sablonban készülnek, majdnem bármilyen építészeti idom vagy forma alakjában előállíthatóak.

Az ArmourCast új utat nyit és mutat az Armourcoat  típusú felületképzések életében. A termék jól szemlélteti azt az eredményt, amit az Armourcoat Csoport az elmúlt években a folyamatos fejlesztésekkel elért az illesztési hézagok eltüntetése terén. Ilyen például az Anticrack vagy azt megelőzően az ArmourColor technológia. Az ArmourCast azonban ezek közül is a leglátványosabb  előrelépés, lehetőséget ad a 3. dimenzió használatára az eddigi 2 dimenzió helyett.

Az ArmourCast egy összetett rendszer, amely 6 fő lépésből  áll :
a koncepció megalkotása
a tervek megrajzolása
a sablon legyártása
az öntvény elkészítése és kiszárítása
befejező munkák és csomagolás
és a felszerelés

A KONCEPCIÓ


Az ArmourCast meglepően tág kreativitást kínál az építészek és belső építészek, dizájnerek számára, amennyiben valami igazi újdonsággal szeretnének szolgálni megrendelőjüknek.
Az első lépés a KONCEPCIÓ  kialakítása, amikor  az Armourcoat, vagy a tervező, vagy pedig maga a vevő kitalálja a térbeli formát, idomot, alakot.
Az ArmourCast majdnem bármilyen 3 dimenziós, térbeli formát képes előállítani. Alkalmazása főleg célszerű, amikor a formák túlságosan összetettek a kézi gyártáshoz. Az ügyfelek bármilyen formát megálmodhatnak és nagyon egyedülálló darabokat vagy rendszereket  kaphatnak.

A TERVEK MEGRAJZOLÁSA

A következő fázisba akkor jutunk el, amikor a terv megérkeznek az Armourcoat tervezői részlegéhez. Megpróbálunk olyan 3 dimenziós rajzokat  készíteni a darabról vagy rendszerről, amilyet az ügyfél megálmodott . Ezek lehetnek például bonyolult térbeli formák vagy akár panel sorozatok is. Speciális szoftver alkalmazásával képesek vagyunk elkészíteni a tervrajzokat és  a 3 dimenziós, forgatható látványtervet, ami alkalmas az ügyfél felé a koncepció bemutatására és elfogadtatására. Ezek a rajzok nagyon hűek és látványosak.

A SABLON LEGYÁRTÁSA

Ha a tervek elkészültek, a következő kihívás a sablon vagy sablonok elkészítése, amelyekben magát a darabot kiöntjük. Az Armourcoat főleg CNC formázó gépet használ de ha szükséges a kézi megmunkálást is alkalmazza ha azt a termék sablonja megkívánja. Legfőbb szempont a hitelesség, ez határozza meg melyik megmunkálást mikor alkalmazzuk.

  Az Armourcoat főként az alábbi anyagokat alkalmazza a sablon legyártására:
szilikonos gumi
GRP (üvegszál erősítésű polyester)
csiszolt MDF lap

A forma bonyolultságától és gyártási sorozatszámától függ, hogy melyik anyagot alkalmazzuk a sablon legyártása során.

AZ ÖNTVÉNY ELKÉSZÍTÉSE ÉS KISZÁRÍTÁSA

Ha a sablon legyártása befejeződött, az  ArmourCast anyagot vízzel és gyantával összekeverjük és kézzel a sablonba helyezzük. Majd üvegszál és gipsz hozzáadásával javítunk a szilárdságán, de ha szükséges  más szerkezeterősítő anyagot helyezünk még bele, például fa, polisztirol vagy vas elemeket. Ezután kerül a bekevert forma az égető kemencébe. Az ArmourCast egy óra alatt szilárdul meg, majd további 2 óra elteltével a sablonból kivesszük. Az öntvényt 3 hétre olyan speciális helyiségbe tesszük, ahol a páratartalom szabályozott.

BEFEJEZŐ MUNKÁK ÉS CSOMAGOLÁS

Egy nappal azután, hogy a sablonból az öntvény kikerült, hozzálátunk a felület megcsiszolásához, hogy a márvány szemeket láthatóvá tegyük. Majd az öntvény ismét a szárító helyiségbe kerül.
Amikor az öntvény teljesen kiszáradt, Armourcoat Clearseal Matt bevonatot kap.
A csomagolás is fontos mozzanata a gyártásnak, nem szabad félvállról venni, ezért asztalosokat alkalmazunk erre a munkára.

FELSZERELÉS

Abban az esetben, amikor az öntvény több darabból áll és már a beépítés, felszerelés helyszínére lettek szállítva, az alábbiak szerint kell eljárni. A legyártott formákat a falra kell erősíteni szorosan egymás mellé illesztve, vagy erős falragasztó alkalmazásával vagy csavarozással, de ilyenkor a csavarfejeket el kell tüntetni. A panel rendszereket ugyanígy rögzíthetjük, de fel lehet erősíteni akár alumínium vázszerkezetre is.

JAVÍTÁS ÉS KARBANTARTÁS

Az ArmourCast elég magas százaléknyi eséllyel javítható sérülés estén a kis töréstől kezdve akár egészen a mély barázdákig. Az  ArmourCast a kőzúzaléktól és az adalékanyagoktól kapja az alapszínét és nem „ráncosodik" a hozzáadott színezéktől, ami gyakran megtörténik a színezett anyagokkal. Az Armourcoat Clearseal Matt minőségi védelmet nyújt a és porosodás és a koszosodás ellen, tisztítható felületet biztosít.

TECHNIKA ÉS KÖRNYEZET

- természetes ásványi termék
- nem tartalmaz illékony szerves összetételű anyagot (VOC)
- nyomószilárdsága 18 - 30N/mm2
- maradéktalanul UV állú, de csak belső térben
- nem gyúlékony
- ‘0' fire rating under BS 476 parts 6 & 7 testing
- a levegő nedvességtartalmának ellenáll
- helyreállítható sérülés esetén
- kinézetre és tapintásra valódi kőnek tűnikHonlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika